lördag 15 juni 2013

Felix 3 månader!

Idag fyller Felix tre månader! Hurra! 
Det är nu det vänder, vilken dag som helst.. 
Magen är bättre, men fortfarande bökig. Jag tog bort den bubbliga maten ut min kost. Efter lite forskande på nätet förstod jag att jag har haft för mycket mjölk. När Felix har ammat har han fått i sig så mycket av den tunna första mjölken och inte orkat dricka mer och få i sig den fetare mjölken som kommer i slutet av varje amning. Det har resulterat i att han har velat äta en gång i timmen. Och varit väldigt dålig i magen, bajset har varit grönt och skummande. Så klart har han varit väldigt orolig och gnällig. Det har jag tolkat som att han behövt äta och då har han stimulerat mjölkproduktionen ännu mer, vilken ond cirkel. 
Nu får han amma från samma sida flera gånger i följd, blockamma kallas det. 
Vilken skillnad det blev på bra några dagar. Nu kan det gå nästan tre timmar mellan målen. Men vanan är att äta varannan timme, dygnet runt, och den vanan sitter i än. 

Igår var vi på Bvc i Liseberg igen. Det var dags för Felix första dos med vaccin. Innan sprutorna var det dags för vägning och mätning. Alltid lika spännande. 
Nu väger han 7,7 kg och är 63 cm lång. Bra jobbat! Behöver jag säga att han ligger i överkant på kurvorna. Men som Bvc sköterskan Barbro säger, helammas man kan man inte väga för mycket. :) 

Igårkväll reagerade han kraftigt på vaccinet. Han fick feber och skrek otröstligt i flera timmar. Det var hemskt. 
Idag är han fortfarande lite varm och verkar ha närmare till gråten än vanligt. 

Vi trotsade gråten och åkte på utflykt till Sigtuna. Vi åt god lunch, promenerade längs stranden och avslutade med en glass. 
Det blev en bra dag i sommarvärmen. 

Glömde nästan skriva vad Felix kan göra nu när han är tre månader. 
Han ler så fort han ser ett glatt ansikte. Ibland kommer det ett bubblande skratt och gurglande läte. Han skrattar när man busar med honom eller kittlar honom. Han är killig på låren och magen. 
Han försöker ta saker han har framför sig, ibland lyckas han ibland boxar han bara till det han ser. Han tittar och följer blicken efter ljud han hör. Han kan inte vända sig än. Men snart får han nog till det. På skötbordet är han som mest rörlig och sprattlar och sprätter, nu måste man hålla en hand på honom hela tiden. I badet viftar han med armar och ben så att vattnet stänker. Men han ser inte helt bekväm ut i vattnet, han ser mest förvånad och lite stressad ut. Det är nog ganska läskigt att helt plötsligt bli nedsänkt i vatten och inte veta vad det är. 
 När han ligger på mage lyfter han starkt på huvudet, lite vingligt, och tittar sig omkring. Han drar in benen under sig, så att det ser ut som att han vill krypa. 
Hur sover han då? Denna ständiga fråga. På dagarna sover han något längre pass på ca två timmar annars blir det många korta stunder. Till kvällen sover han bättre, men det är svårare att få honom att sova. Det blir mycket bärande. När han har somnat på kvällen sover han ofta ett pass på nästan fyra timmar. Men i någons famn eller bredvid i sängen. Ligger han själv vaknar han på några minuter. Resten av natten är oftast lugn, han sover och äter var annan timme. Jag ligger ner och ammar på nätterna och slumrar under varje matning. Tur att det går att göra det, annars hade jag varit en vandrande vålnad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar