lördag 11 maj 2013

5 år!

Klara fyllde fem år i torsdags. Det är inte klokt hur fort tiden går. Det känns som att det inte var länge sen hon föddes. 

Nu är hon en bestämd liten tjej. Hon vet vad hon vill och berättar det gärna. Hon pratar nästan hela tiden och ibland känns det som att öronen ska trilla av. Men hon har humor och en stor fantasi så det är kul att få lyssna på henne. 

Hon leker mycket inne på sitt rum med dockor, stora som små. Men det behöver inte alltid vara leksaker som hon leker med. Allt här hemma kan bli en del av leken. 
Ute vill hon gärna gå till en park. Men vägen dit är också kul och tar gärna lång tid så att hon kan leka med allt på vägen. Hon vill gärna klättra, över som under. Ibland är det svårt att inte kliva fram och hjälpa till, men hon är ganska försiktig av sig och gör oftast inget överilat. Sen måste jag tänka lite extra på att låta henne göra saker själv. 
Att "göra själv" har annars varit vårens tema här hemma. Klä på sig, bre frukostmackan, städa undan mm har vi kämpat med. Nu kan hon allt, även om det kan ta lite tid för henne. Hon har fult upp med att fundera ut nästa lek. 

Det är mycket känslor i omlopp hos Klara just nu. Ibland vet vi inte om det är en del av utvecklingen som femåring eller om det är för att Felix har kommit. Det är svårt att lotsa henne genom alla känslor. Men det är något som ska gås igenom. Alla känslor måste få ta plats. 

I torsdags fick hon frukost på sängen med mackor med geléhallon på. Födelsedagsmums. 
Senare på dagen hade vi kalas. Klara hade bjudit några dagiskompisar, hälften av dem var bortresta. Så det blev ett litet kalas med fyra barn. Det var lagom. Vi hade prinsesstema. Klara hade på sig sin finaste "snurrklänning" med tyllkjol och glitterdiadem. Barnen åt tårta, dansade disco, lekte och fick fiska fiskdamm. Klara var supernöjd. 
Efter kalaset kom mormor, morfar, Natalie, farfar, Ewa, Camilla och hennes Rickard. Det var fullt hus med tårta (igen) och massor med paket. 
Klara var helt lyrisk, en dag kan inte bli bättre. 

På fredagen kom farmor Berit med Mats och Joanna. De fikade och tog sedan med sig Klara på utflykt/ äventyr. 
De åkte till Gröna Lund. 
Oj, vilken dag. Hon pratade oavbrutet i två timmar om allt se hade gjort. 

Ett härligt firande av härliga Klara. 





1 kommentar:

  1. Lilla hjärtat, hon är så klok o fin.

    Mormors kärlek <3

    SvaraRadera